lauantai 17. maaliskuuta 2018

Ymmärtämislukko

”Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtu­man pitää”. Näin alkaa Raamatun viimeinen kirja, Johanneksen ilmestyskirja. ”Näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää”. Palvelijoillensa, siis myös meille tämän ajan uskoville ja erikoisesti juuri meille.


Ilmestyskirja on varmasti yksi vaikeimmin ymmärrettävä Raamatun kirja. Se on kirjoittamisestaan lähtien ol­lut uskovien ja sananpalvelijoiden mielenkiinnon kohteena. Profeetta Danielille näytettiin näkyjä lopun ajan tapahtumista. Myös hän oli ymmällään näkemästään. Enkeli Gabriel tuli selittämään niitä Danielille.

Danielin kirja onkin paljolti ilmoitusta samasta tapahtumasta, joita ilmestyskirja kuvaa, osin vaikeaselkoises­ti, vertauskuvallisesti. Gabrielin selityksistä ja Danielin näkemästä huolimatta oli hän hämmentynyt näke­mästään.

Hänen hämmennystään kuvaa hyvin Dan. 12:8. ”Ja minä kuulin, mutta en ymmärtänyt ja minä sanoin: Her­rani mikä on oleva näitten päätös?”.

Vastaus, jonka hän sai, on mielenkiintoinen ja liittää meidät mukaan tämän kirjan sanomaan. Dan.12:9 Mene, Daniel sillä ne sanat pysyvät lukittuna ja sinetöitynä lopun aikaan asti.

Jumala on asettanut ilmestyskirjan sanaan ikään kuin ymmärtämislukon, sinetin, niin että vasta lopun ajalla sen sanoma voidaan ymmärtää oikein, eikä vain ymmärtää, vaan myös sitä kautta saada se voimakas rohkai­su, jonka se pitää sisällään niille Jumalaan uskoville, jotka elävät tuona erikoisen vaikeana aikana, ja rohkaisu varsinkin Jumalan omalle kansalle Israelille.

Jumalan asettamasta ymmärtämislukosta on selvä ilmoitus Dan. 12:4. ”Mutta sinä Daniel, lukitse nämä sanat ja sinetöi tämä kirja lopun aikaan asti. Monet sitä tutkivat ja ymmärrys lisääntyy.” Meidän tietomme lisääntyy räjähdyksenomaisesti kaikenlaisista asioista, mutta yleisesti ottaen hämärtyy Jumalan sanan suhteen.

Tulevan syksyn aikana raamattupiirissä käymme, jos Herra suo, lävitse ilmestyskirjaa luku luvulta. Kirjahan lupaa, Ilm. 1:3. näin ”Autuas se, joka lukee ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian (ilmestyskirjan) sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen on kirjoitettu.

Tervetuloa mukaan, Siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti