lauantai 17. maaliskuuta 2018

Immanuel, Jumala meidän kanssamme

Pian on joulu,Jeesuksen syntymäjuhla. Jouluun liittyy voimakkaita mielikuvia, muistoja. Puhutaan joulumie­lestä ja tunnelmasta. Kaupallinen maailma tekee parhaansa saadakseen sen muutettua ostopäätöksiksi, euroik­si.

Sen alle helposti hukkuu se suurin sanoma, joka on: Jumala syntyi maan päälle ihmiseksi pojassaan Jeesukses­sa. Jes. 7:14 kuvaa tuota asiaa: ”Sen tähden Herra itse antaa teille merkin, katso neitsyt tulee raskaaksi ja syn­nyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel” Jumala antoi siis pojalleen nimen, Jumala meidän kanssamme. Luvussa 9. Jesaja kuvaa syntyvää lasta jakeessa 5: ”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka harteilla on herraus. Ja Hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rau­han Ruhtinas”.

Tuo jae antaa mahtavan sisällön Jeesuksen nimelle Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Jesaja kuvaa lapsen syntymää myös todellisen valkeuden tulona tänne pimeään synnin ja kuoleman varjon maailmaan.

Ja miten ihana onkaan ilmoitus, mitä syntyvä Vapahtaja saa aikaan jokaisen Hänet vastaanottaneen elämässä. Jes. 9:3.

”Sillä heidän kuormansa ikeen, heidän olkainsa vitsan ja heidän käskijänsä sauvan sinä särjet”. On kyse sielun­vihollisen siteistä, joilla se pyrkii orjuuttamaan ihmiset.

Kun enkeli Gabriel ilmoittaa hämmästyneelle Marialle lapsen syntymästä, hän sanoo Lk 1:30-31:

”Älä pelkää Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus”. Nimi tarkoittaa Herra pelastaa ja Herrassa on pelastus. Nimi oli yleinen tuohon aikaan Israelissa viitaten siihen, että vain Jumala pelastaa, vain Hän voi antaa syntejä anteeksi. Nyt oli syntyvä lapsi, Jumalan poika, johon tämä ilmoitus henkilöityi täydellisesti. Hän, Herra Jeesus Kristus, voideltu, Messias on ainoa, joka voi pelastaa.

Molemmat nimet kuvaavat väkevästi Jeesuksen persoonan ainutlaatuisuutta ja ovat Jumalan sanansa mukaan hänelle antamia. Kun enkeli unessa rohkaisee hämmentynyttä Joosefia Marian luokseen ottamiseen, hän saa myös ilmoituksen lapsen nimestä. Matt. 1:21. ”Ja hän on synnyttävä pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistään”. Ja nimeen liittyen Apt. 4:12 sanoo: ”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmiselle annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman”.

Jumalan siunaamaa Jeesuksen Kristuksen, voidellun Messiaan, Immanuelin syntymäjuhlaa sinulle. Siunaten Veikko Siekkinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti