lauantai 17. maaliskuuta 2018

Taivas kutsuu evankelionti tapahtuma

Taivas kutsui, taivas kutsuu evankeliointisarja on päättynyt. Se oli laajin yhteinen kokoussarja, mitä lähialu­eilla on toteutettu Helluntaiseurakuntien toimesta. Näyttävät tienvarsi-ilmoitukset, yli kymmenentuhatta pienkutsua ja lehti-ilmoitukset toistivat viestiä ”Taivas kutsuu”.

On luultavaa, että tuhannet, ehkä kymmenet tuhannet näkivät viestin taivas kutsuu. Uskon, että se jäi joille­kin vaikuttamaan siellä sisimmässä. Saamme elämämme aikana moniakin kutsuja, joista tärkein on taivaan kutsu, Jumalan kutsu. Matt. 22:2-3. Jeesuksen sanat ”Taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka laittoi häät pojalleen, ja hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla”.

On todella loukkaavaa jättää kutsu vastaanottamatta. On suorastaan kohtalokasta torjua Jumalan, taivaan kuninkaan kutsu. Itämailla on tai oli tapana, että varakkaat, kuninkaalliset lahjoittivat häävaatteet kaikille kutsutuille. Kenenkään ei tarvinnut olla tulematta siksi, ettei ollut mahdollisuutta hankkia juhlavaatteita. Jumala on myös valmistanut häävaatteet Jeesuksen kautta kaikille kutsun vastaanottaneille.

Ilm. 19:7-8. ”iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia Hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet ja Hänen vaimonsa on itsensä valmistanut ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaa­seen. Se liina on Pyhien vanhurskautus”.

Tämän kutsun välittämisestä on edelleen kysymys. Tätä kutsua tulisi välittää vastaanoton nihkeydestä tai vastustuksesta huolimatta.Tämän kutsun välittämisessä tarvitsemme kestäväisyyttä. Heb. 10:37 -37. ”Sillä te, eli me, tarvitsemme kestäväisyyttä tehdäksemme Jumalan tahdon ja saadaksemme sen, mikä luvattu on”. Mitä Jumalan sana lupaa uskoville taivaskutsun välittäjille, sanan kylväjille?

2 Kor. 9:6. ”Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää”. Anteliaisuuden, runsaan kylvön, niin ajallisen avun kuin Jumalan sanankin kylvö on luvattu siunata. Taivas kutsui ja kutsuu yhä. Mitä taivas kutsuu meitä edelleen tekemään? Välittämään taivaan kutsua, hääkutsua, kutsua vastaanottamaan hääpuku, syntien anteeksi saaminen Jeesukseen uskoen ristin sovituksen kautta.

Saakoon Herra rohkaista meitä, ohjata yksilöinä ja seurakuntana meitä tässä kutsun välittämisessä. Ehkä mekin saamme pian niittää Hänen armostaan, jos emme väsy.

Kutsutaan yhdessä, siunaten Veikko Siekkinen

Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti