tiistai 20. maaliskuuta 2018

Seisominen sanan takana

Psalmi 11:3. kysyy ”Kun peruspylväät murretaan mitä voi vanhurskas tehdä”? Olemme tulleet erikoisella tavalla peruspylväiden murtamisen aikaan. Saatanalliset voimat kaikkialla maailmassa pyrkivät murtamaan Jumalan sanan peruspylväät, joiden varaan ainakin länsimaitten elämän meno on aiemmin rakentunut. On selvästi nähtävissä, että nykyistä lainsäädäntömme ei läheskään aina ohjaile Jumalan sanan arvopohja, vaan muut, sille vihamieliset voimat. Tulevina päivinä Jumalan sanaan pitäytyvä hengellinen toiminta on joutu­massa entistä suurempiin vaikeuksiin jo lainsäätäjien toimesta. Merkkejä siitä on jo näkyvissä.


Paine tulee kohdistumaan sellaisiin seurakuntiin ja herätysliikkeisiin, jotka pyrkivät pitäytymään toiminnas­saan Jumalan sanaan. Ei niinkään niin sanottuun kansankirkkoon, joka tasapainoilee muodollisen ja hengel­lisen jäsenistönsä mielipiteiden välillä, ja näyttää valitettavan selvästi kallistuvan ensin mainitun puolelle.

Mitä vanhurskas voi tehdä? Pitää kiinni Jumalan sanasta ja ojentautua sen mukaan. Kannattaa pitää mielessä Jeesuksen vakavat sanat Lk 21:33. ”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa”. Vapahtajamme, Jumalan poika, Jumala, Jeesus Kristus puhui sanojensa paikkansa pitävyydestä, mutta yhtälailla koko Raama­tun sanojen ehdottomasta arvovallasta. Matt. 7:13. Jeesus sanoi ”Menkää ahtaasta portista sisälle”, ja seuraa­vassa jakeessa ”Se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät”.

Tie iankaikkiseen elämään on edelleen kaita. Se ei edelleenkään ole yhtään leventynyt. Se on ilmoitettu Jumalan sanassa. Voi olla, että kaikki tien kulkijat pyritään ohjailemaan leveämmälle, sanan vastaiselle tielle tai toimimaan niin, että kaidan tien kulku näyttää olevan mahdotonta. Niissä tilanteissa Jeesus on luvannut olla omiensa kanssa joka päivä. Meidän ajassamme muovataan tieteen, humanismin ja luopiokristillisyyden toimesta ihan omaa ihmismielen mukaista Jumalaa.

Niin kuin Nebukadnessar teki aikanaan, jota kaikkien tuli kumartaa. Kolmen juutalaisnuorukaisen vastaus on mahtava. Dan. 3:17-18 ”Jumalamme kyllä pelastaa mei­dät tulisesta pätsistä, ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se kuningas, että me emme palvele sinun jumalaa­si”. Jumala auttakoon, että se olisi myös meidän vastauksemme.

Sinua siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti