lauantai 17. maaliskuuta 2018

Aurinko ja kevät

Olemme kevät ajassa. Jälleen kerran yöpakkaset ovat väistyneet. Lumet ovat hävinneet kuin huomaamatta, muuttuneet tulviksi etenkin pohjanmaalla. Täällä pohjolassa tämä toistuu joka kevät. Se on rikkautta, nämä vaihtuvat vuoden ajat. Muutoksen keskeisin vaikuttaja on aurinko.

Kuinka halukkaasti käännämmekään katseemme sitä kohti talven jälkeen. Ei ihme, että aurinkoa on palvottu jumalana. Se on symboli myös Jumalan sanassa. Kun Jeesus kutsui Pietarin, Jaakobin ja Johanneksen vuorelle, Hänen ulkoinen muotonsa muuttui.

Matt. 17:2 ”Ja Hänen kasvonsa loistivat niin kuin aurinko ja Hänen vaatteensa tulivat valkoisiksi niin kuin valo”.

Opetuslapset saivat nähdä taivaallisen nisunjyvän tulevaa kirkkautta. Kuinka ihanaa onkaan tietää, että Juma­lan lasten vaivat, sairaudet, murheet, sisimmän roudat, paranevat ja sulavat kerran tämän auringon, Kristuk­sen, kirkkaudessa.

Niin kuin Mal. 4:2 sanoo: ”Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla.

Näiden siipien alla saamme olla ja kutsua myös muita tietäen, että ne ovat ainoa varma turvapaikka meitä varten jo täällä ajassa ja kerran ikuisesti taivaan kodissa.

Laulujen laulu, korkea veisu, puhuu muutoksesta, keväästä kauniisti. KV. 2:11-12. ”Sillä katso talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjen­neet maahan. Laulujen aika on tullut ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme.Meidän on helppo uskoa siihen kirkkauteen, johon Vapahtajamme Jeesus on puettu taivaassa.

Matt. 13:44 sanoo ”Taivasten valtakunta on peltoon kätketyn aarteen kaltainen”.

Tämä aarre on meiltä uskoviltakin paljolti piilossa. Se on monesti maan multien ja murheiden peittämää. Mutta yhtä kaikki, se on suunnattoman suuri aarre. Vaikka menettäisimme kaiken muun, emme olisi menet­täneet mitään siihen verrattavaa, sillä Jumalan valtakunnassa saamme mekin tämän aarteen vastaanottaneet loistaa Jeesuksen tähden hänen valoaan.

Matt. 13:43. ”Silloin vanhurskaat loistavat isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko”. Tuntuuko sinusta usko­mattomalta? Niin minustakin. Silti se on totta, sillä se on Jumalan sanaa, ihmeellistä, mutta totta!

Siunattua kevättä sinulle. Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti