tiistai 20. maaliskuuta 2018

Todellinen usko


”Kenenkä te sanotte minun olevan”? Näin Jeesus kysyi opetuslapsiltaan. Muistamme, mitä Pietari vastasi. ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan poika”. Ja Jeesus vastasi, ”Autuas olet sinä Simon Joonaan poika, sillä ei liha eikä veri ole sitä sinulle ilmoittanut, vaan minun isäni, joka on taivaissa”.

Ei liha eikä veri, eli ei siis kukaan ihminen, ei siis myöskään Pietari itse olisi itsessään tätä totuutta oivaltanut. Ei, vaan Jumala ilmoitti sen Pietarille Pyhän Henkensä kautta.

Yhä vielä on niin. Kaikki todellinen usko on Jumalan Hengen vaikuttamaa meissä. On se sitten pelastavaa, parantavaa tai ihmeitä aikaansaavaa uskoa. Tämä on myös alkuseurakunnan synnyttänyttä uskoa. Tämä on uskoa, jonka voimasta seurakunta säilyy voittamattomana aina Herramme tulemukseen asti.

Usko Herraan Jeesukseen Kristukseen Jumalan ainokaiseen Poikaan on seurakunnan ydintodistus evanke­liumin tärkein ilmoitus. Se on kallio, jolle seurakunta voi rakentua.

Tähän ydinsanomaan liittyvät myös ne kuuluisat taivasten valtakunnan avaimet, jotka Jeesus lupasi Pietarille ja kaikille uskoville hänen jälkeensä.

Eli avain taivaaseen on yksin Jeesus. Jumalan armo Hänessä, jonka vastaanottanut vastaanottaa myös avaimen oikeuden, pääsyn Jumalan taivaaseen. Tätä sanomaa saamme mekin tuoda julki kaikella rohkeudella ja sen vastaan ottaneelle julistaa kaikki synnit anteeksi ja tuo julistus on voimassa myös taivaassa.

Avaimia ei ole annettu millekään instituutiolle, seurakunnalle, kirkkokunnalle yksinoikeudella. Ei edes katoli­laiselle kirkolle, joka kerskuu olevansa niiden haltija suoraan alenevassa polvessa johtajansa Paavin johdolla.

Tätä taivaan avainta, Jeesusta Kristusta vastaanotettuna, ei korvaa mikään kirkollinen toimitus, kaste, ehtoolli­nen, ei mikään virka tai asema.

Seurakunnan merkitys uskovalle hengellisenä kotina, Jumalan rakennuksena, on sekin hämärtymässä. Siksi on ajankohtainen Jumalan sanan kehoitus, jonka Hän sanassaan antaa omilleen seurakuntaa ajatellen. Heb. 10:25. Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niin kuin muutamien on tapana, vaan kehoitta­kaamme toisiamme sitä enemmän, kuta enemmän näemme tuon päivän (Herran tulemuksen) lähestyvän.

Tähän kehoitukseen kanssasi yhtyen Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti