tiistai 20. maaliskuuta 2018

Jumalan armolahja


Room. 6:23. ”Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa meidän Herrassamme”.

Lähestymme joulun aikaa. Tavaratalot aloittavat joulusesongin yhä aikaisemmin. Monissa perheissä ja ystä­vien kesken aletaan pohtia lahjaideoita. Saatetaan kokea ahdistustakin, ei ole mahdollista toteuttaa toiveita. Sanankohta puhui Jumalan lahjasta, iankaikkisesta elämästä. On ihanaa, että kyse on armolahjasta, lahjasta, jota kukaan ei voi ansaita. Toisin sanoen ei ole niin köyhää, joka ei voisi sitä saada, eikä niin rikasta, joka voisi sen ostaa.

Jumalan lahjaan Jeesukseen liittyen 2 Kor 9:15”. Kiitos Jumalalle Hänen sanomattomasta lahjastaan”. Kun joku saa aivan yllättäen jonkun todella arvokkaan lahjan, hän hämmästyy, häkeltyy, menee sanattomaksi. Vaikkei asenteemme useinkaan ole tällainen, niin Jumalan lahja on sanoinkuvaamattoman ihmeellinen, iankaikkinen elämä taivaassa. Paikassa, joka ylittää kaiken mistä voimme edes uneksia. Silti monesti voimme löytää itses­sämme tuntoja, joita vanhempi veli koki tuhlaajapoikakertomuksessa.

Helposti katoaa se juhlariemu, pelastuksen ilo ja rakkaus, jota koimme uskoon tultuamme.

Ehkä siksi Jumalan sana puhuu pelastajastamme Jeesuksesta mainiten 2 Kol 2:3. että ”Hänessä on kaikki viisauden ja tiedon aarteet kätkettyinä”. Varmasti suuri osa lahjasta Vapahtajassamme pysyy meiltä piilossa maallisen matkamme aikana. Mutta uskon, että Jumala haluaa että voisimme jo ajassa löytää näitä aarteita, jotka ovat Kristuksessa, voimaksi matkallamme iki-kotiin.

Taivasten valtakunta lahjana on myös kuin peltoon kätketty aarre: Matt 13:44. Eli se ei välttämättä ole ihan il­man vaivannäköä löydettävissä ja ilolla omistettavissa, vaikka se onkin lahja. Jes 45:3. sanookin ”Minä annan sinulle aarteet pimeyden peitosta, kalleudet kätköistänsä”. Suurimmat aarteet Kristuksessa saattavat useinkin paljastua pimeyden peitosta, pimeistä koetuksen ja taistelujen päivistä, jolloin Hän tulee meille ainoaksi var­maksi perustukseksi, turvapaikaksi. Sanomattoman kalliiksi lahjaksi.

Jumalan lahjasta kanssasi kiittäen. Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti