tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kaikella on määrä aikansa

Saarnaaja 3:1. ” Kaikella on määräaika ja aikansa on joka asialla taivaan alla”.

Kirjoitan tässä viimeistä kuukauden sanaa seurakunnan paimenena. Nopeasti on tämä viiden vuoden aika kulunut. Kaikella on aikansa. Vieläpä määräaika. On turvallista tietää, että Jumalan suuri käsi ja rakastava tahto ohjaa koko maailman kaikkeutta, kansakuntaa, vieläpä meitä jokaista. Se menee varmasti yli meidän ”hilseemme”, mutta uskon kautta ymmärrettynä luo lepoa ja rauhaa sisimpäämme. Jokaisen meidän elämäs­sämme on ollut asioita joiden olisi toivonut kestävän pitempäänkin, mutta myös niitä, jotka ovat tuntuneet liian pitkiltä. Siksi tuo ilmoitus, kaikella on määräaika, on tuntunut hyvinkin erilaiselta tilanteesta riippuen. Jumalan sallimien määräaikojen tapahtumien kautta Hän tahtoo muovata meitä, niin kuin vain taivaallinen savenvalaja voi tehdä.

Kun kesäkuussa 1993 aloitin seurakuntamme saarnaajana, mielessä oli monenlaisia odotuksia, pelkojakin. Ovatko ne toteutuneet? Osin ovat, osin eivät. Seurakunta ei ole juurikaan kasvanut. Ihmisiä on tullut uskoon hyvin vähän. Silti olen kokenut suurta iloa tässä tehtävässä. Se on antanut uutta iloa ja voimaa jatkaa. Työ on ollut iloa. Sama kokemus on jatkunut myös tällä toisella työjaksolla. Se on ollut suurta Jumalan armoa.

Maailma on suurten muutosten ja murrosten kohteena. Ihmisten mielipiteet muovautuvat yhä selkeämmin Jumalan sanan ja tahdon vastaisiksi. Jumalan sanan ilmoitusten peruspylväät pyritään murtamaan.

Ps 11:3. ”Kun peruspylväät murretaan maahan, mitä voi vanhurskas tehdä”. Sana antaa neuvon. Room. 12:2. ” Älkää mukautuko tämän maailman ajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksen­ne, mikä on Jumalan tahto”.

Jumala on voimallinen uudistamaan mielemme henkensä kautta, että voimme tietää, kuinka meidän tulee toimia saattaaksemme Hänen muuttavan voimansa, evankeliumin sanoman ihmisten tietoon. Eli avain ei ole muuttumattomuus, kaikesta vanhasta kiinni pitäminen, vaan uudistuminen Jumalan hengen kautta, Hänen tahtoaan etsien.

Samalla kun tahdon kiittää seurakuntaa ja Jumalaa niistä vuosista, jotka olen saanut teitä palvella, haluan rohkaista itseäni ja meitä kaikkia avoimin mielin miettimään, kuinka voimme tukea ja auttaa uutta työnte­kijä pariskuntaamme Auli ja Reima Flyströmiä niin, että he voivat välittää sen siunauksen Kuusankoskelle ja seurakunnallemme, jonka Jumala tahtoo heidän kauttaan antaa.

Rohkenen uskoa, että heidän kutsumuksensa on alku sille muuttumiselle, joka on Jumalan tahdon mukaista.

Saakoon Herra siinä meissä vaikuttaa. Siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti