lauantai 17. maaliskuuta 2018

Huolia ja murheita

Ps 55:23.” Heitä murheesi Herran huomaan. Hän pitää sinusta huolen, ei hän salli vanhurskaan ikinä horjua”.


Kuinka usein itsekukin olemme näin tehneet ja melkein samassa on huolemme palautunut takaisin,”entistä ehompana”. Kaikilla meillä on huolemme ja murheemme, niin aikuisilla kuin lapsillakin.

Elämä tuo mukanaan väistämättä huolia ja murhetta. Niiden kantaminen on raskasta. Ps 56:4. ”Mutta sinä päivänä jota minä pelkään, minä turvaan sinuun, Jumala”. Yleensä pelkomme kohdistuu johonkin tulevaan tilaisuuteen, asiaan tai päivään, jota pelkäämme aivan erityisesti. Silloin meidän tulisi heittää murheemme, pelkomme ”Herran huomaan”. Hänen huomaansa. Hänen huomaansa heittäminen merkinnee luottamusta siihen, että Hän kykenee meitä auttamaan silloinkin, kun huolemme ja murheemme ei väisty tai poistu odot­tamallamme tavalla.

Uskon, että Jumalan miehen Mooseksen siunauksen ja rohkaisun sanan kansalleen 5: Moos 33:25 voimme myös me omistaa uskovina itsellemme ”Ja niinkuin on sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin”. On selvää, ettei kyseessä ole meidän voimamme, vaan Jumalan voima, Pyhä Henki. Hän on Jumalan väkevä kä­sivarsi, joka ei ole vain voimallinen,vaan myös iankaikkinen niinkuin 5: Moos 33:27 sanoo ”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala. Sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret”. Vaikeina hetkinä, päivinä, käsivarret kannatta­vat, kantavat meitä. Milloin tarvitsemme kantoapua? Silloin, kun emme itse jaksa kulkea. Voiko enää täydelli­sempää huolenpitoa ajatella, minkä Herra lupaa omilleen, Häneen turvansa laittaville.

Tiedän, että nämä ovat vain sanoja paperilla, mutta sanat, jotka ovat Herralta, ovat ehdottoman luotettavia.

Sillä kuuluisassa lopunaikoja käsittelevässä puheessaan Jeesus viittaa sanojensa,Jumalan sanojen ehdotonta luotettavuutta sanoen Matt. 24:35. ”Taivas ja maa katoavat, mutta Minun sanani eivät koskaan katoa”. Miksi? Koska ne ovat iankaikkisen Jumalan katoamattomia sanoja. Jumalaa ei voida erottaa Hänen sanoistaan. Niillä on ehdoton arvovalta ja luotettavuus.

Niiden toteutuminen ja voima on sidoksissa uskoomme, luottamukseemme Hänen sanaansa. Ei luultuun uskoomme, vaan uskoon, joka meillä on Häneltä. On se sitten suurempi tai pieni, niinkuin arvelen useimman meistä kokevan, voimme varmuudella turvata Hänen sanaansa, joka on tullut maailmaan. Hänen ainosyntyi­seen poikaansa, Vapahtajaamme Jeesukseen, joka sanoi myös meitä tarkoittaen Matt. 11:28. ”Tulkaa minun tyköni, kaikki työtä tekevät ja raskautetut, ahdistuneet ja murheelliset, niin minä annan teille levon”.

Sinua siunaten kanssamurehtijasi, Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti