tiistai 20. maaliskuuta 2018

Peruspylväät


Ps 11:3. ” Kun peruspylväät murretaan maahan, mitä voi vanhurskas tehdä?” Olemme tulleet aivan erikoisel­la tavalla peruspylväiden murtamisen aikaan. Mitkä ovat peruspylväät? Lyhyesti ne kaikki liittyvät Jumalan sanaan. Pylväät kannattavat rakennusta. Länsimainen yhteiskunta on nojannut lakinsa ja arvojensa puolesta Jumalan sanaan.

Tilanne on nopeasti muuttumassa ja muuttunut. Ihmislähtöisen humanismin ja moniarvoisuuden nimissä tuodaan esille asioita ja vaatimuksia aina lainsäädäntöä myöten, jotka ovat jyrkässä ristiriidassa Jumalan sanan kanssa.

Jeesus puhuu tulemukseensa liittyvästä ajasta sanoen Matt. 24:12. ”Ja sen tähden, että laittomuus pääsee val­taan, kylmenee useimpien rakkaus”. Ei laittomuus tarkoita sitä, että lakien laatiminen loppuisi, vaan lainsää­däntö ohjautuu yhä selvemmin Jumalan sanaa vastaan.

Tämä kehitys on käynnissä, se huipentuu antikristuksen aikana josta jo Danielin kirja puhuu Dan. 7:25. ”Hän Antikristus puhuu sanoja korkeinta vastaan ja hävittää korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi”. Eli kolmeksi ja puoleksi vuodeksi.

Eli Jumalan sallimaksi ajaksi? Ei laittomuus ole Jumalasta, Hän sallii sen, mutta rajaa myös sen keston.

Miksi Jumala sallii tällaisen kehityksen? Ensinnäkin Hän on tuonut esille tahtonsa sanassaan. Hän on myös antanut ihmisille ja ihmiskunnalle vapauden valintaan.

Jumalattomuuden lisääntyminen on myös erottautumisen ja puhdistuksen aikaa Dan. 12:10; ”Monet puhdis­tetaan, kirkastetaan ja koetellaan. Jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät”.

Paavali kirjoittaa Tiit. 2:12 - 14. ”Ja kasvattaa meitä, että me hyljäten Jumalattomuuden ja maailmalliset himot eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja Jumalisesti nykyisessä maailman ajassa, odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä”.

Peruspylväiden murtuessa pitäkäämme kiinni Jumalan sanasta, se on murtumaton pylväs, perustus ja odo­tuksestamme, joka on ilmoitettu Jumalan sanassa. Jeesus tulee takaisin noutamaan omansa.

Siunattua kesän aikaa. Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti