tiistai 20. maaliskuuta 2018

Taivas valvoo aikatauluja

Raamattu kansalle jäsenlehtisessä oli ajatus ”Taivas valvoo aikatauluja”. Näin vuoden vaihteessa ajattelemme mennyttä vuotta, sen tapahtumia ja samalla uutta vuotta mitä se tuo tullessaan, myös me uskovat. Kuinka hyvä ja rauhoittava onkaan tuo ilmoitus, ”Taivas valvoo aikatauluja”. Jumalan sana ilmoittaa, että Hän valvoo, ohjaa ja sallii kaikki maailman tapahtumat. Yhtä ihmeellistä on Hänen sanansa ilmoitus, että Hän valvoo myös yksittäisen ihmisen elämää, erityisen selvästi omiensa Jeesukseen uskovien, lapsiensa elämää.

Tulevaisuuteen liittyen sanoo Jes.41:26. ”Kuka on sen alun pitäen ilmoittanut, että olisimme sen tienneet edeltäpäin niin, että voisimme sanoa: Hän oli oikeassa”. Me tiedämme sen, Jumala sanassaan. Raamatussa on kymmenittäin, sadoittain Hänen ilmoittamiaan tapahtumia jotka ovat toteutuneet kirjaimellisen tarkasti. Ja kymmenittäin, jotka tulevat tapahtumaan yhtä tarkasti tulevaisuudessa. ”Taivas valvoo aikatauluja”. Erehty­mättä.

Apt. 2:23. ”Hänet, joka teille luovutettiin Jumalan ennalta määrätyn päätöksen ja edeltä tietämyksen mukaan, te laista tietämättömien miesten kätten kautta naulitsitte ristille ja tapoitte”. Jumala todella luovutti, antoi ainokaisen poikansa kansalleen juutalaisille, joiden vaatimuksesta Hänet laista tietämättömien miesten, roomalaisten sotilaiden, toimesta naulittiin ristille. Hänet Jumala herätti kuolleista kolmantena päivänä. Näin Jumala sanassaan ilmoitti yhdistäen joulun ja pääsiäisen sanoman poikansa Jeesuksen kautta pelastukseksi jokaiselle joka uskoo.

Uutiset, jotka tulevat maailmalta, ovat entistä järkyttävämpiä. Meillä on sisäinen tietoisuus, että ajat vain vai­keutuvat. Siksi on entistä tärkeämpää luottaa Jumalaan ja Hänen sanaansa ja Jeesukseen Kristukseen Vapah­tajaamme.

Jes.9:1. ilmoitus sanoo: ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden”. Elämme pimeässä maail­man ajassa. Asumme täällä kuoleman varjojen maassa uskovinakin. Olemme saaneet sisimpäämme Jumalan valkeuden, armon Jeesuksessa. Valkeus joka on Hänessä ja Häneltä meissä, ei ole saattava meitä häpeään, vaan kirkastuu kerran aina sydänpäivän kirkkauteen. Joh.evk 1:4. ”Hänessä oli elämä ja elämä oli ihmisten valkeus”. Ja Hänessä on elämä, ikuinen elämä. Saakoon Hän olla valkeutemme myös uutena vuonna 2016.

Siunattua alkavaa vuotta kaikille. Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti