tiistai 20. maaliskuuta 2018

Sanomaton lahja

Kielessämme on monia voimakkaita sanoja. Yksi voimakkaimmista lienee joulu. Se tuo mieleen varmuudella monia muistoja, mielikuvia, odotusta, pelkojakin. Yksi keskeisimpiä asioita on lahjat. Meille kaikille rummu­tetaan voimakkaasti lahjojen ostamista ja jokainen toimikoon tässä asiassa niin kuin hyväksi näkee. Lahjaan liittyen


2 Kor. 9:15. mainitsee. ”Kiitos Jumalalle Hänen sanomattomasta lahjastaan”.

Ilmaus ”sanomaton” pyrkinee kuvaamaan lahjan valtavaa merkitystä, arvoa ja ainutlaatuisuutta. Ja nämä kaik­ki toteutuvat Jumalan meille antamassa lahjassa, Jeesuksessa. Lahjoja voidaan antaa eri vaikutteista, velvol­lisuudesta, auttamisen halusta, tottumuksesta tai itsekkäistä vaikutteista. Mutta myös rakkaudesta. Jumala antoi oman poikansa, sanomattoman kalliin lahjansa yksin rakkaudesta. Niin kuin pienoisevankeliumi Joh. 3:16 alkaa. ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi oman poikansa”.

Eli Hän antoi ainoansa, Hän antoi kaiken. Niin Hän antoi itsensä pojassaan. Se siis lopulta maksoi kaiken mitä Hänessä itsessään on. Siksi Hänen hyvä lahjansa on sanomaton, korvaamaton, ainutkertainen. Tällainen lahja annetaan vain pakottavassa tilanteessa. Juuri sellaisessa tilanteessa Jumala oli meidän syntiemme, rikos­temme, tähden. Sovittamaton ristiriita, synti ja ikuinen kadotus oli sovitettavissa vain ristin kuoleman kautta, johon Jumala osallistui pojassaan vuodattamalla oman verensä pojassaan Jeesuksessa. Ja niin meille, jotka uskomme Jeesukseen on osallisuus iankaikkiseen elämään taivaan kodissa.

Ja Hänen lahjansa torjujien osa on iankaikkinen kadotus, joka sekin alleviivaa Jumalan lahjan, Jeesuksen ar­voa. Mutta lahja on otettava vastaan. On otettava vastaan evankeliumin ainutkertainen sanoma, Jeesus Kris­tus. Ja se on edelleen Jumalan seurakunnan tehtävä tänäkin aikana. Herra meitä siinä auttakoon. Ja tämän lahjan vastaanottajina me itsekukin vasta rapistelemme auki Jumalan lahjan käärepapereita ja halki ikuisuu­den kiitämme ja ihastelemme sen ihanuutta.

Rauhallista joulua, siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti