tiistai 20. maaliskuuta 2018

Juutalaiset

Kerrotaan erään keisarin sanoneen hovisaarnaajalleen: Te tunnutte uskovan Raamattuun. Kertokaa minulle lyhyesti yhdellä lauseella, miksi. Saarnaaja vastasi: Yksi sana riittää: juutalaiset. Ja toden totta, koko Raamattu on hämmästyttävän tarkka kuvaus tuon kansan vaiheista, sen valinnasta, menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Silti siitä huolimatta ja ehkä juuri sen takia se on äärimmäisen uhattuna meidän aikanamme.
  
Jumalaton maailmamme valmistuu salaisesti sen täydelliseen tuhoamiseen. Miksi? Jumalan valinnan, hänen Sanansa tähden, ettei se toteutuisi. Toisin kun ihmisten liitot, sopimukset, Jumalan liitot ovat ehdottoman varmoja. Yksi vanhimmista on Jumalan liitto juutalaisia koskien, jonka hän teki Aabrahamin kanssa 1Moos. 17: 7-8: ” Ja minä teen liiton sinun kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa,sukupolvesta sukupolveen, iankaikki­sen liiton, ollakseni sinun ja sinun jälkeläistesi Jumala. Ja minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi sen maan, jossa sinä muukalaisena asut, koko Kanaanin maan, ikuiseksi omaisuudeksi; ja minä olen heidän Jumalansa.” Ei ainoatakaan ehtoa, ei, vaan Jumalan iankaikkinen lupaus.
  
Jerusalem, Daavidin pyhä kaupunki, on ollut hyljättynä kyläpahasena lähes kaksi vuosituhatta. Nyt se on Is­raelin sykkivä, vauras, lähes miljoonan asukkaan pääkaupunki. Siellä on kunnostettu Daavidin linna, Getse­mane, Golgata, Skobus eli Öljymäki, jonne Jeesus palaa ikuisena kuninkaana, sillä hauta on tyhjä!

Jerusalem on uudistunut. Miksi? Koska Sak.2:12 sanoo: ”Ja Herra ottaa Juudan perintöosaksensa pyhässä maassa ja valitsee vielä Jerusalemin.” Huolimatta lähes kaksituhatvuotisesta vainosta, joka huipentuu natsi­vallan joukkotuhoamiseen kuuden miljoonan juutalaisen kuolemaan, josta holokaust, vainojen museo, jossa kävimme, on järkyttävä kuvaus. Jumala ei ole unohtanut liittoansa kansansa kanssa, Hän valitsee vielä Jerusa­lemin.
  
Takana on pakkosiirtolaisuus, hajotus kaikkien kansojen sekaan. On käynnissä exodus, paluu takaisin luvat­tuun maahan. Sekin on lisääntymässä, nyt myös Länsi-Euroopan maista lisääntyvän juutalaisvihamielisyyden tähden.

Israel on ainoa maa maailmassa, joka on kansakuntana, valtiona uudestisyntynyt, sillä on uudelleen synny­tetty vanha kielensä hebrea, oma hallinto, oma raha, oma puolustus. Se on yhdellä sanalla ilmaistuna ihme, Jumalan ihme. Nämä kaikki ovat tärkeitä, mutta ulkoisia todisteita Jumalan sanan luotettavuudesta.

Hesekiel ennustaa profetiassaan luulaaksosta Jumalan kansan hengellisen uudestisyntymisen Hes.37:10: ”Minä ennustin niinkuin Hän (Jumala) oli minua käskenyt, ja niihin tuli Henki ja ne tulivat eläviksi ja nousi­vat ylös jaloillensa, ylenmäärin suuri joukko.” Milloin? Silloin, kun Hänen, Messiaan, jalat koskettavat Öljy­mäkeä hänen tullessaan takaisin kuninkaana kansalleen ja koko maailmalle.

Kanssasi Jumalan kansaa ja Jerusalemia siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti