lauantai 17. maaliskuuta 2018

Missä olet?

1 Moos. 3:9. ”Mutta Herra Jumala huusi miestä ja sanoi hänelle: ”Missä olet?” Tämä lienee ensimmäinen raa­mattuun tallennettu tieto Jumalan kutsusta. Yhä uudelleen Jumala on etsinyt yhteyttä luotaan eksyneisiin.


Jumalan rakkaus on etsivää, kutsuvaa rakkautta. Voimme vain heikosti käsittää mitä Hän on rakkaudessaan tuntenut syntiin langennutta ihmiskuntaa kohtaan. Hän kutsui Aabrahamia nimeltä lähtemään maastaan ja suvustaan isänsä kodista maahan, jonka Jumala lupasi hänelle osoittaa.

Aivan samoin Hän on kutsunut jokaista omaansa. Myös se on merkinnyt luopumista jostain tutuista asioista elämässämme, irrottautumista tämän maailman kalliosta, niin kuin Jes. 51:1. ilmoittaa ”Katsokaa kallioita, josta olette lohkaistut ja kaivos-onkaloita, josta olette kaivetut”, ja jatketaan viittauksella Aabrahamiin ”Katso­kaa Aabrahamia, isäänne ja Saaraa, joka teidät synnytti.”

Aabraham lähti tietämättä minne ja hänen vanhoilla päivillään Saara synnyttää Jumalan lupauksen, Sanan mukaan Iisakin, lupauksen pojan. Kaikki uskovat ovat uudestisyntyneet saman uskon kautta, joka Aabra­hamilla oli ja ovat lupauksen pojan Iisakin sisaria ja veljiä. Ovat lohkaistut katoavasta maailman kalliosta ja astuneet ainoalle Jumalan asettamalle iankaikkiselle Kristus-kalliolle.

Kun aika täyttyi, lähetti Jumala oman rakkaan poikansa maailmaan. Jeesuksen ollessa lehtimajajuhlilla Je­rusalemissa Hän huutaa juhlan suurena viimeisenä päivänä ja sanoo: ”Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon”.

Ja Matt. 11:28. Hän kutsuu: ”Tulkaa minun tyköni kaikki työtä tekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.” Kuinka monet asiat voivatkaan aiheuttaa huolta ja murhetta, elämän raskautta, tunnetta, tätäkö tämä elämä on, tyhjyyttä ja janoa jostakin paremmasta. Monien tällaisten asioiden kautta on Jumala ajallaan kutsu­nut meitäkin ja olemme saaneet tulla Jeesuksen luokse ja juoda elämän vettä. Ja saamme tulla yhä uudelleen. Joh. 4:14. sanoo, että ” Se vesi jonka minä annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikki­seen elämään.”

Jeesuksen tulijalle antama vesi synnyttää lähteen hänessä. Mitä se voisi tarkoittaa? Ehkä sitä, että meidän tehtävämme on välittää edelleen tuota kutsua tulla Jeesuksen luokse. Välittää taivaan kutsua, sitä samaa , jota Vapahtajamme Jeesus välitti, ”tulkaa minun tyköni.” Eli niin kuin 2 Kor 5:20: ”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” Tätä kutsua, kehoitusta, olemme välittäneet ja välitämme edelleen. 

Sinua siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti