lauantai 17. maaliskuuta 2018

Elonkorjuu

Olemme siirtymässä loppukesään, elokuuhun. Elokuu on sadon kypsymisen ja korjuun kuukausi. Jer. 5:24: ”Peljätkäämme Herraa, Jumalaamme, joka antaa sateen, syys-sateen ja kevätsateen ajallansa ja

säilyttää meille elonkorjuun määräviikot”. Sana elonkorjuun määräviikot nousi mieleeni. Tämä sanankohta puhuu ensikädessä Jumalan antamasta kasvun ja korjuun ajoista, viikoista. Sade luonnollisesta sateesta, joka mahdollistaa sadon valmistumisen ja kypsymisen.

Mutta uskon, että sanankohta puhuu myös kaikkein arvokkaimmasta sadosta jota voidaan korjata, ei vain maallisiin varastoihin, vaan taivaaseen, ihmissieluja. Se on ainoaa satoa, viljaa, joka on iankaikkista, katoamatonta. Ja että voi tulla Jumalan valmistamat elonkorjuun määräviikot,

niin kylväjän on oltava liikkeellä. Tärkeintä mitä voimme kylvää on edelleenkin Jumalan ikuinen katoamaton sana. Jumalan sana, evankeliumin sana on edelleenkin Jumalan voima pelastukseksi, sen vastaan ottaneelle, siihen uskovalle:

Room 1:16. ”Sillä minä en häpeä evankeliumia., sillä se on Jumalan voima itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle”. Ja edelleen suomalaiselle, kuusankoskelaiselle. On kylvettävä siementä, vaikka näyttäisi, ettei ole suurta kiinnostusta.

Vain siten voimme odottaa ja rukoilla, että Jumala valmistaisi myös meille elonkorjuun määräviikot. Tehtävämme on siis edelleen kylvää sen armon ja voiman mukaan minkä Hän meissä vaikuttaa. Olemme kevätsateen ajassa. Se on tärkein sadeaika Lähi-idässä valmistaen suurimman tavanomaisen sadon.

Hengellisesti olemme kevätsateen ajassa. Siihen liittyen kirjoittaa Sak.10: 1. ”Rukoilkaa Herralta sadetta kevätsateen aikana. Herra tekee ukkospilvet ja antaa meille sadekuurot, toivottavasti myös meille, antaa

kasvit, ihmissielut joka miehen pellolle. Myös meidän pellollemme! On edelleen kasvun aika, on rukouksen aika, on työn aika. On Jumalan säilyttämien elonkorjuun määräviikkojen aika. Kuinka kauan? Emme tiedä, mutta Herran Jeesuksen tulemukseen asti Hän kehoittaa meitä kylvämään niinkuin Jaakob 5:7. sanoo ”Niin olkaa kärsivällisiä veljet ja sisaret Herran tulemukseen asti. Katso peltomies (Jumala), odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saasyksyisen sateen ja keväisen sateen.

Siihen asti on aika kylvää.

Siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti