lauantai 17. maaliskuuta 2018

Saviastia

2 kor. 3:7. ”Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä”.

Jeesukseen uskovina omistamme aarteen. Aarre ei ole suunnattoman suuri voima meissä. Ei, vaan aarre on iankaikkinen elämä, syntien anteeksi saaminen Jeesuksen ristin, täytetyn työn, sovituksen tähden. Se on Ju­malan kirkkauden ja armon omistaminen uskossa Jeesukseen Kristukseen. Jos ja kun meillä on tätä valoa, kirkkautta, se vaikuttaa, loistaa niin, että ihmiset ymmärtävät: tämä ei ole kotoisin tästä ihmisestä. Sen täytyy olla Jumalasta. Näin ymmärrettynä suunnattoman suuri voima meissä ei olekaan joitain voimallisia armolahjoja, joita ihmiset ihastelevat.

Paavali kirjoittaa 1 kor. 4:20. ” Sillä Jumalan valtakunta ei ole sanassa, vaan voimassa”. Voimme ajatella, että tässä painotetaan voimallisia tekoja, armolahjoja sanan, jopa Jumalan sanan sijaan. Se ei missään nimessä pidä paikkaansa, eikä Paavali sitä tarkoita. Evankeliumi, Jumalan sana on edelleen Jumalan voima. Se on se suunnattoman suuri voima,joka vastaanotettuna vaikuttaa suurimman, uudestisyntymisen. Paavali päätti ottaa selvää, mistä lähteestä olivat kotoisin näiden pöyhkeiden sanat.

Ainoa varma ja turvallinen tie saada ja olla Pyhän Hengen käytössä voimallisten armolahjojenkin kautta on halu oppia tuntemaanJumalan kirkkautta Jeesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme. Silloin halu ei ole loistaa armolahjojen kautta, vaan kirkastaa Kristusta, Jumalan armoa ja kirkkautta meitä varten.

Kun Gideon kohtaa inhimillisesti ajatellen suunnattoman voimakkaan vihollisen kolmen sadan sotilaansa kanssa, oli hänen aseensa lähes naurettavat, pasuuna, tulisoihtuja ja saviruukku. Puhallettiin pasuunaan ja ruukut, saviruukut särjettiin ja tulisoihdut tempaistiin esiin yön pimeydessä. Ja tuli voitto. Seurattiin Jumalan antamia ohjeita.

Jumala armahtakoon, että pasuunamme todistuksessa olisi selkeä kirkas evankeliumin sanoma Jeesuksesta, ainoasta tiestä iankaikkiseen elämään, niin kirkas, että ihmiset voisivat ymmärtää: tässä sanomassa on Juma­lan kirkkaus, suunnattoman suuri voima.

Saviastiana siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti