lauantai 17. maaliskuuta 2018

Jälleen näkemisen toivo


Joh. 11:21 ” Martta sanoi Jeesukselle, Herra Jos sinä olisit ollut täällä, niin minun veljeni ei olisi kuollut”. Voi olla, että itse kullekin voi myös tämä Martan ajatus nousta joskus mieleen. Jeesus kuitenkin tiesi tarkalleen Lasaruksenkin elämän vaiheet. Kun kuulin viestin poikamme Vesan kuolemasta, tiesin, että Jeesus oli myös tietoinen siitä. Lopulta sekään ei tapahtunut Hänen sallimattaan. Se oli kaikkivaltiaan Jumalan ja Vapahtajani Jeesuksen ratkaisu lapsemme elämässä, rukousvastauskin, ei toivomamme, mutta paras mahdollinen. Tämä ei ole hengellistä hurskastelua. Ei, vaan Jumalan Hengen vaikuttama voimakas tietoisuus, joka avaa ristin työn kautta toivon jälleennäkemisestä kerran Jumalan luona taivaassa.

Tästä huolimatta tieto oli musertavan voimakas.

Tässä ajassa ei ole järkyttävämpää asiaa kuin kuulla lapsensa yllättäen kuolleen. Ei ole ahdistavampaa valintaa kuin valita arkkua omalle lapselleen. Ei raskaampaa kuormaa kuin kantaa lapsensa arkkua ja laskea se hautaan. Kuinka kipeiltä tuntuvat rakkaat mielikuvat, muistot edesmenneen rakkaan elämästä. Ne kouraisevat sisintä fyysisen kivun tavoin. Haluan myös omasta ja vaimoni puolesta kiittää teitä rakkaat uskovat ystävät ja läheiset esirukouksista, muistamisista ja osanotosta näinä raskaina päivinä. Olemme tunteneet, emme ole yksin.

Kuinka ihanaa onkaan tietää se, ettei hauta ollut Lasaruksenkaan lopullinen matkanpää. Ei vaan elämän ja kuoleman Herra Jeesus huutaa vavisten liikutuksesta ystävänsä haudan äärellä ”Lasarus tule ulos” ja kuollut tuli ulos haudastaan. Kerran tuo mahtikäsky tulee toistumaan ja kuolema on ikuisesti voitettu. Tässä toivossa haluan jatkaa mat­kaani. Tässä ajassa meille kaikille lienee tuttu kertomus yksistä jäljistä, jotka uskova näki taivaassa elämäänsä liittyen arvellen niiden kuvaavan elämänsä vaikeinta vaihetta. Näin ei kuitenkaan ollut. Uskon, että Jumalan Henki antoi minulle runon tuon kertomuksen pohjalta.

Jumalan siunausta rakkaat uskovat ystävät, ollaan Hänen lapsiaan. Hän ottaa lapset syliinsä ja siunaa heitä. Mark. 10: 15-16


Veljenne Veikko

Vain yhdet jäljet.
Vain yhdet jäljet näen Jeesus nyt.
Sä ethän minua ole hyljännyt.
Ei lapseni, nyt teet sylimatkaa,
niin että jaksat matkaasi jatkaa.
Minä enkelin lähetin lapsesi noutamaan,
pois taistoista synnin kuoleman maan.
Minä kyynelees tiedän, surusi sun,
ne kaikki ovat luonani mun.
Jatka matkaasi minuun luottaen.
Olen siunaus tulevien päivien.
Me Isäni kodissa kun kohdataan,
on iäti poissa murheet kuoleman

Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti