lauantai 17. maaliskuuta 2018

Puutarhurin oksasakset


Joh 16.7. ”Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois, sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne”. Sanat ovat Jeesuksen ja liittyvät Hänen poismenoonsa ja Pyhän Hengen vuodatukseen.

Jeesuksen kertoessa poismenostaan täytti murhe opetuslasten sydämen. Uskon, että me tämän ajan opetus­lapset, uskovat, olemme ainakin tässä asiassa heidän kaltaisiaan. Kun joku tuttu ja turvallinen asia otetaan pois, me hätäännymme ja tulemme murheellisiksi. Ne voivat olla kuitenkin niitä Jumalan sallimia murros­ kohtia, jossa turvallisesta elämänmenostamme irrotetaan taivaan toimesta apupyörät pois. Taivaan mate­matiikka on vain usein toisenlaista kuin Ojalan laskuoppi. Monesti sitä on vaikea ymmärtää ja usein vielä hankalampi elää todeksi. Avain ymmärrykseen on kuitenkin sanan ilmoittama ”uskon kautta”.

Ja kuitenkin vasta tuskallisen miinuslaskun kautta voivat taivaalliset plussat tulla esille. Kun miinusmerkkiin lisätään pystyviiva, siitä tulee plus merkki ja se on myös ristin peruskuvio. Ja juuri sehän on Jumalan sanan suurin perusilmoitus, Hän, Jeesus kuolemalla kuoleman voitti.

Tähän kuolemaan, itsensä kieltämiseen myös meidät on kutsuttu. ”Jos ei nisunjyvä putoa maahan ja kuole, se jää yksin, mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää. Jalossa viinipuussa, Jeesuksessa pysyminen, merkitsee myös monta pikku kuolemaa, ei vain vehreässä rungossa pysymistä. Puutarhurin oksasakset eivät useinkaan leikkaa oksiamme meiltä lupaa kysyen.

Väärät luulot ja mielikuvat leikataan usein sieltä, mistä emme olisi halunneet. Näin yksilöuskovan kohdalla, mutta myös maailmanlaajuisesti. Poliittisesti, taloudellisesti sekä luonnon mullistuksien kautta koko maail­maa järkytetään. Sanassaan Jumala lupaa järkyttää kaikkea, mikä voi järkkyä. Miksi? Vahvistaakseen omis­saan sitä, mikä ei voi järkkyä, uskoa Jeesukseen Kristukseen ja omaan Sanaansa. Onko Hän etsimässä omis­saan ja seurakunnissaan jälleen sitä, mikä oli alussa, kun Hän asetti seurakuntansa kalliolle Kristukseen, joka ei koskaan tule järkkymään? Tämä kallio on edelleen järkkymätön turvapaikka ajassa ja ikuisuudessa.

Siunattua ja virkistävää kesää 2012 sinulle

Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti