tiistai 20. maaliskuuta 2018

Tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä


”Minulle huudetaan Seiristä, vartija mikä hetki on yöstä, vartija vastaa, aamu on tullut, mutta silti on yö”.

Nämä merkilliset sanat löytyvät Jesaja 21:11-12. Ainakin minulle ne tuovat mieleen sanankohdan Joh. 9:4 ”Tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä”. Jumala on valkeus, Jeesus on Hänen lähettämänsä valo tähän maailmaan. Saatana on pimeyden ruhtinas. Jatkuvat uutiset sen aiheuttamista terroriteoista eri puolilla maail­maa ovat osoitus pimeyden lisääntymisestä. Hes. 7:11. ”Väkivalta on noussut vitsaksi jumalattomuudelle”. Jäl­leen merkillinen sanankohta, joka näyttää toteutuvan meidän aikanamme. Yllättävät, ennalta-arvaamattomat väkivaltaiset julmuudet asettavat rajoituksia myös jumalattomuuden harjoittamiselle.

Pakolaisvyöry Eurooppaan on sekin varma ajan merkki. Vaikka meidän tulee ymmärtäen ja auttaen vastaan­ottaa todelliset avun tarvitsijat, tulee myös nähdä se, mikä vaikutus tällä on Euroopan poliittiseen kehityk­seen. Tapahtumat muokkaavat etsimään suurempaa poliittista yhteyttä, suurempaa kontrollia ja lopulta juma­lattoman petovallan esiin tuloa.

Kaikki hyvää tarkoittavat ihmisyhteisöt, YK, EU ja muut tulevat lopulta palvelemaan vihollisen pyrkimystä tuhota ja estää Jumalan sanan ilmoituksen toteutuminen. Kun ihmiskunta ja päättäjät hylkäävät Jumalan nostaen itsensä Hänen paikalleen, on järkyttävä katastrofi valmis.

Vihan kohteeksi tiivistyy kuinkas muuten Hänen valittu kansansa Israel ja kaikki muut jotka uskovat Jumalan sanaan. Olkaamme siis niitä, jotka ottavat vaarin Jumalan sanasta. Ilm. 3:10. ”Koska sinä olet ottanut vaarin minun kärsivällisyyteni sanasta, niin minä myös otan vaarin sinusta ja pelastan sinut siitä koetuksen hetkestä joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat”.

Jae 11. ” Minä tulen pian, pidä mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi”.

Yö synkkenee. Silti on jo melkein iankaikkisen aamun koitto käsillä. Jeesus Jumalan Poika on syntynyt maail­maan. Pian luetaan seurakunnissa Luukkaan toista lukua ja jaetta 11. ”Teille on tänä päivänä syntynyt Vapah­taja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa”. Ja Hän on tuleva takaisin omiensa kanssa halliten aina ja ikuisesti.

Sitä odotellessa siunausta ja Joulun rauhaa kaikille!

Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti