tiistai 20. maaliskuuta 2018

Sananen armosta

Jumalan sanan ihmeellisin asia on armo. Tuon sanan ydin on Hänen antamansa ainosyntyinen poika, Jeesus Kristus. Ja Hänen kuolemansa meidän syntiemme tähden. Siitä on kaunis kertomus, kuin esikuvana tulevasta

2 Sam. kirjan luvussa 9. Daavid haluaa osoittaa laupeutta, armoa jollekin edesmenneen ystävänsä Joonatanin läheiselle. Löytyy yksi, Mefiboset, vammainen, rampa jaloistaan.

Kerran Mefiboset oli elänyt onnellisena isänsä yhteydessä, samoin kuin ensimmäiset ihmiset Aadam ja Eeva. Syntiinlankeemus toi eron, karkotuksen paratiisista. Myös Mefiboset joutui eroon rakastavasta kodistaan, vammautui ja joutui paikkaan nimeltä Loodebar, autiopaikka.

Kuningas Daavid rakkaudesta ystäväänsä Joonatania kohtaan etsii löytyisikö joku hänen läheisistään, jolle hän voisi osoittaa laupeutta. Samoin Jumala etsii poikansa ristinkuoleman tähden, löytyisikö joku, jolle Hän voisi olla armollinen.

Raajarikkoisella Mefibosetilla ei ollut mitään, millä hän olisi voinut ansaita kuninkaan armoa. Se on myös meidän, aikamme Mefibosettien ainoa mahdollisuus. Oikeastaan Daavid adoptoi Mefibosetin kuninkaallisen perheensä jäseneksi antaen hänelle täydellisen huolenpitonsa ja siunauksensa. Niin myös taivaallinen Isämme on meille tehnyt. Siitä huolimatta Mefiboset ontui. Vammautuminen on jatkuva muistutus siitä, että hän on kuninkaan perheväkeä yksin Hänen rakkautensa ja armonsa tähden.

Meidänkin epätäydellisyytemme, ontumisemme, on muistutus siitä, että olemme jatkuvasti kuninkaan perhe­väkeä yksin Hänen armonsa ja rakkautensa tähden. Vieläpä niin, että mitä enemmän rakastamme armahta­jaamme, sitä selvemmin tunnemme vammaisuutemme ja voimme iloita armon

YLENPALTTISUUDESTA!

Mefiboset istui kuninkaan pöydässä tasavertaisena Daavidin poikien kanssa. Kun me kerran istumme Her­ramme kuninkaan pöydässä, istumme siellä tasavertaisena Paavalin, Pietarin, Jaakobin, marttyyrien, munk­kien, nunnien, piispojen, katolisten, luterilaisten, evankelistojen, vaikkapa Bonkken kanssa, vartiomiesten, kuninkaiden ja niin edelleen kanssa.

Siinä pöydässä ei asemalla, saavutuksilla eikä kunniamerkeillä ole mitään merkitystä. Jokainen on ansiotta siellä, yksin armosta. Silloin jokaisen kampurat peittyvät iäksi armon liinaan, jonka Jeesus hankki kuolemalla syntiemme tähden. Ja kuinka me silloin laulammekaan ylistystä Ju­malalle ja Karitsalle riisuttuina kaikista luuloistamme ansaita armo.

Kanssasi armahdettuna Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti