tiistai 20. maaliskuuta 2018

Viinipuu

Raamatun yksi tunnetuimmista vertauksista puhuu viinipuusta. Joh 15:1. ”Minä olen totinen viinipuu ja mi­nun isäni on viinitarhuri. Jae 4 jatkaa. ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsessään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa”.


Jumala tahtoo, että kantaisimme hedelmää. Se on mahdollista, kun otamme Jeesuksen vapahtajaksemme ja tulemme oksastetuiksi totiseen viinipuuhun, Jeesukseen Kristukseen. Hänessä pysyminen on ratkaisevan tär­keää. Meillä on osuutemme pysymisessä. Vihollinen pyrkii irroittamaan meidät tästä yhteydestä. Tänä aikana sen keinovalikoima on suurempi kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Kun tulimme uskoon, siihen vaikutti mo­nella meistä rangaistuksen pelko. Kun uudestisynnyimme, koimme Jumalan valtavan rakkauden Jeesuksen tähden.

Hänen rakkautensa ja armonsa meihin on voimallisin Jumalan tarkoittama ja vaikuttama side totiseen viinipuuhun.

Luulen, että harva meistä on tyytyväinen kantamaansa hedelmään. Helposti tahtoisimme kantaa toisenlaista hedelmää kuin mikä näyttää mahdolliselta. Se on inhimillistä, sillä me arvotamme hedelmämme inhimillisen ymmärryksemme mukaan ja vertailemme sitä toisten hedelmään.

Varsinkin etelässä, toisenlaisessa ilmastossa on ihanaa kukkaloistoa silmiemme iloksi, mutta nekin tarvitsevat kukoistaakseen elämää ylläpitävää vettä. Mutta sielläkin niin kuin täällä, ravinto tulee sittenkin paljon vaati­mattomammista kasveista, jotka takaavat ravinnon ja tuottavat siementä seuraavaankin satoon. Ovatpa he­delmämme, toimemme sitten minkä laatuisia tahansa, ne ovat hyvin tarpeellisia, kun pysymme viinipuussa.

Asiaan liittyen vielä eräs tärkeä jae Joh 15:7. ”Jos te pysytte minussa, Jeesuksessa, viinipuussa, ja minun sana­ni, Jeesuksen sanat, pysyvät teissä, niin anokaa mitä ikinä tahdotte ja te saatte sen”. Miten viinipuussa pysy­tään siten, että Jumalan sana, Jeesus ja hänen sanansa, pysyy meissä. Täydellisestikö, ei, siihen emme kukaan pysty, mutta Jeesuksessa, viinipuussa pysyminen luetaan täydellisesti hyväksemme Hänen ristinkuolemansa tähden. Ja sitten anomme mitä ikinä tahdomme ja saamme sen. Hämmästyttävä, hengästyttävä lupaus. Onko se totta? On, se on toteutunut täydellisesti totisen viinipuun, Jeesuksen, elämässä. Ja siinä määrin meidän elä­mässämme, kun anomisemme ovat viinipuun vaikutuksesta Jumalan tahdon mukaisia. Anokaamme Hänen tahtonsa mukaisia rukouksia.

Pysytään Hänessä, siunaten Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti