tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kuin peilistä katsellen

2 Kor. 3:18. ” Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvas­timesta, muutumme saman kuvan kaltaiseksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on henki.’


Kuinka katselemalla voi muuttua? Se mitä katselemme vaikuttaa siihen millaisiksi muutumme. Nykyinen maailmamme luo yhä uusia asioita ja mahdollisuuksia mitä katsella.

Luetussa mainittiin peite, joka estää meitä näkemästä Herraa ja Hänen muuttavaa kirkkauttaan. Peitteitä on varmaan paljonkin: tottelemattomuus, ylpeys, kateus, riidat, anteeksiantamattomuus. Ne eivät ole este katsoa Herran puoleen. Juuri niiden tähden meidän tulisi niin tehdä. Ja kun olemme valmiit niin tekemään katsom­me armahtavaan, rakastavaan Jumalaan ja Vapahtajaamme Jeesukseen. Ja peite poistetaan ja Herran kirkkaus säteilee ihanasti ja uudistaa muuttaen Häntä katselevaa vähä vähältä Kristuksen kaltaisuuteen.

Jae 16 samasta luvusta sanoo: ”Mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois”. Jae puhunee uskoon tulostamme, kun Jumalan Pyhä Henki tekee eläväksi meidän synnin tähden kuolleen hen­kemme.

Uskoontulokokemuksemme ovat varmasti vaihtelevia tuntemuksiltaan, mutta periaate on sama: synnin ja tottelemattomuuden peite riisutaan Jumalan armosta Jeesuksen puoleen kääntyvien silmien edestä.

Se oli myös oma kokemukseni. Jumalan anteeksiannon ja rakkauden voiman kokemus oli erittäin voimakas. Uskon, että tuolloin olisi ollut melko mahdoton vihata ketään.

Mutta ajan oloon peitettä tahtoo kertyä. Mikä avuksi? On hyvä muistaa ja saakoon Jumala meitä muistuttaa Henkensä kautta, että olemme jokainen saaneet suunnattoman velan anteeksi, yksin Hänen armostaan, Va­pahtajamme Jeesuksen ristin kuoleman tähden, ilman minkäänlaista omaa ansiota. Katsominen Kristukseen merkitsee juuri tämän totuuden jatkuvaa, sydämestä lähtevää tiedostamista.

Ja tämän muutoksen vaikuttaa yksin Jumalan Henki. Mitä varten? Ei niin, että me erottuisimme, saisimme kiitosta, vaan että voisimme olla Hänen kirjeitään, vielä tässä pahassa maailman ajassa, jossa elämme.

Siunaten kanssasi Jeesusta katselen. Veikko Siekkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti