lauantai 17. maaliskuuta 2018

Löytyykö Jeesukselle sijaa sydämessämme


Lk. 2:7. ” Ja hän synnytti pojan, esikoisensa ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa”.

Ei ollut sijaa majatalossa. No asiat järjestyivät, yösija löytyi tallista. Sattumaako, tuskinpa vain. Jumala halusi, että maailman vapahtajan elämä alkaisi alusta lähtien niin alhaalta, että jokainen haluava rohkenisi Häntä lä­hestyä. Luukkaan evankeliumin kertomus Jeesuksen syntymästä paimenineen ja enkeleineen on meille hyvin tuttu. Monille se on tarina, kertomus, kuin jouluinen satu.

Miksi näin? Alkujaetta mukaillen arvelen, ettei hänelle, Jeesukselle löydy edelleenkään sijaa sydämissämme, elämässämme.

Sillä maailmaan tulonsa jälkeen Jeesus etsi sijaa ihmisten elämässä, sydämissä.

Edelleen Hän etsii sijaa elämässämme ja kolkuttaa sydämemme ovelle niin kuin Ilmestyskirja 3:20 ilmoittaa: ”Katso minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan ja hän minun kanssani”.

Elämämme tärkein oven avaus on sydämemme oven avaaminen Jeesukselle. Ja huomasitko, Hän ei tule luok­semme syytelista ja vaatimusten kanssa, vaan Hän tahtoo aterioida kanssamme. Ja Hän tuo kaiken tarvittavan mukanaan. Alkupalana syntien anteeksiantaminen, pääruokana ilo ja rauha Jumalan lapseudesta. Jälkiruo­kana voima elää ja vaeltaa vapaana synnin kahleista ja siteistä. Yhteys Hänen kanssaan alkaa aterialla. Eikö olekin ihanaa. Mutta meidän on avattava sydämemme ovi, sillä kukaan toinen ei voi sitä tehdä.

25-vuotiaana avasin sydämeni oven Jeesukselle ja Hän on ollut uskollinen ateriakumppanina.

Aina eivät tarjotut eväät ole hivelleet inhimillisiä makuhermojani, mutta jäljestäpäin olen ymmärtänyt nii­denkin olleen parhaakseni taivastiellä.

Jeesus rakastaa sinua ja minua.

Jos et vielä ole avannut oveasi Hänelle, tee se tänä jouluna. Vastaanota Jumalan lahja Jeesus elämääsi ja juhla­mieli, ilo ja rauha ei pääty jouluvalojen sammuessa, vaan jatkuu läpi elämäsi ja sen päättyessä iankaikkisesti taivaassa.


Siunattua joulunaikaa 2011 kaikille. Veikko S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti